Uzaktan Eğitim Hakkında

Uzaktan Eğitim Ders Programı

-23 Mart 2020 tarihinden başlayacak olan uzaktan eğitim, mevcut haftalık ders programına göre yürütülecektir.

-Öğretim elemanları tarafından sisteme yüklenen dersler, haftalık programdaki gün ve saatte öğrenciler tarafından takip edilebilecektir.

Uzaktan Eğitim Kılavuzu

ÜBYS Uzaktan Öğretim Sistemi Öğrenci ve Öğretim Elemanı Kılavuzu yayınlanmıştır.

Kılavuzlara aşağıdaki linkten erişilebilir.

Öğrenciler için Uzaktan Eğitim Sistemi Sıkça Sorulan Sorular

1- Derslere nereden ulaşabilirim?

Derslerinize ubs.ikcu.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

2- Dersleri ne zaman takip etmeliyim?

Ders programlarınızda herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Derslerinize ait ders anlatım ve içerikleri en geç ilgili dersin ders günü ve saatinde yüklenmiş olacaktır.

3- Dersler canlı (eş zamanlı) mı yapılacak?

Hayır dersleriniz eş zamanlı yapılmayacaktır. Dersleriniz daha önce hocalarınız tarafından hazırlanarak sisteme yüklenmiş olacaktır.

4- Yoklama nasıl yapılacaktır?

Video içerikleri ne kadar izlediğiniz ve yüklenen ders materyallerini indirip indirmediğinizin bilgisi sistem tarafından tutulmakta ve öğretim üyesine bildirilmektedir.

5- Sınavlar ve uygulamalı dersler ne olacak?

Uygulamalı dersler ve sınavlar ile ilgili duyurular daha sonra yapılacaktır.

6- Uzaktan eğitimde alacağım dersin kredisi örgündeki ile aynı mı?

Evet

7- Derslerime mobil cihazlardan (cep telefonu, tablet) ulaşabilir miyim?

Derslere Android ve iOS tabanlı cihazların ilgili uygulama marketlerinden indirebileceğiniz İKÇÜ UBYS uygulaması üzerinden ve/veya mobil cihazlarınızdaki Chrome web tarayıcısından (güncel olması koşuluyla) erişebilirsiniz.