Uzaktan Eğitim Öğrencilerimizin Dikkatine ! (Gözetimli Denetimli Sınav Duyurusu Hk.)

Yükseköğretim Kurulu’nun 22.05.2020 tarih ve 104.01.02.04.E.31978 sayılı yazısı ile bildirilen ölçme ve değerlendirme uygulamaları için gerekli asgari standartlar ve yine Yükseköğretim Kurulu’nun 20.11.2020 tarih ve 104.01.02.04.E.74855 sayılı yazısında geçen sınav güvenliği tedbirleri uyarınca 2021-2022 Güz döneminde Üniversitemiz UZEM sistemi üzerindeki çevrimiçi sınavlar gözetimli olarak yapılacaktır.

Öğrencilerimizin sınavlara web kamerası çalışan bir cihaz ile katılmaları, öğrencinin yüzünü net bir şeklide gösteren kamera görüntüsünün açık olması gerekmektedir. Aksi takdirde ilgili öğrencinin çevrimiçi sınavı başlamayacak ve öğrenci sınava kabul edilmeyecektir. Sınav sırasında dijital hareketlilik, sınavı gerçekleştiren öğretim elemanı tarafından anlık olarak veya sonradan takip edilebilecek, şüpheli herhangi bir durum tespit edilmesi halinde bu veriler dayanak yapılarak Üniversitemiz tarafından Yükseköğretim Öğrenci Disiplin Yönetmeliği uyarınca işlem yapılacaktır.

Bu nedenle sınavlardan önce öğrencilerin kamerası çalışan bir cihaz (bilgisayar, tablet, cep telefonu) ile hazır bulunmaları gerekmektedir.