Bayrak İKÇÜ’ye Geçti

Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından yürütülen Antik Smyrna Kenti kazı çalışmalarını İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) sürdürecek.

İzmir'in son 3 bin yıllık tarihinin izlerini taşıyan antik kentteki devir törenine, İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Saffet Köse,  İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Turan Gökçe, Prof. Dr. Adnan Kaya, Prof. Dr. İrfan Karadede, İKÇÜ Türk İslam Arkeolojisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Harun Ürer, İzmir Turizm Tanıtım Vakfı ve TARKEM A.Ş yetkilileri ile kazıda görevli personel ve akademisyenler katıldı.

Rektör Prof. Dr. Saffet Köse törende İKÇÜ'nün sadece kampüste değil, İzmir'in her alanında bilimsel çalışmalar yaptığını belirterek, "İnanıyorum ki çalışmalarımız sadece İzmir’in geçmişine değil insanlık tarihine ışık tutacak." diye konuştu.

Antik Smyrna Kenti Kazı Başkanlığı'nı yürüten ve İKÇÜ'de Türk İslam Arkeolojisi Bölümünde göreve başlayan Doç. Dr. Akın Ersoy da kentin önemli tarihsel zenginliğe sahip olduğunu ifade ederek, "Bölgedeki çalışmalar, 1932 yılında Meclisten çıkan kararla başlamış. Cumhuriyet tarihinin en önemli 17-18 arkeolojik projesinden biri olmuş. Kazı çalışmaları, 2020 yılından sonra da insanlık için önemli bilgiler sağlayacaktır. " dedi.

Konuşmaların ardından göndere İKÇÜ logosunun yer aldığı bayrak çekildi.

Törene katılan heyet, kazı alanında incelemelerde bulundu, Akın Ersoy'dan bilgi aldı. Daha önce Dokuz Eylül Üniversitesi tarafından yürütülen kazı çalışmaları, kentin farklı kültürlerin birleşme noktası olduğunu ortaya çıkarmış, dönemin günlük yaşamı hakkında bilgi vermişti.

İlgili Resimler