Enstitümüz Temel Sanat Eğitimi Anasanat Dalı Öğrencisi Seda PALANDUZ'a İtalya’dan Ödül

Danışmanlığını Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri SALMAN’ın yürüttüğü Sanat ve Tasarım Çalışmaları programı Yüksek Lisans Öğrencisi olan Seda PALANDUZ, İtalya’da düzenlenen A’ Design Ödülleri kapsamında yaptığı tasarımla ödüle layık görülmüştür.

A’ Design Ödülleri, dünyanın pek çok ülkesinden binlerce tasarımın ve tasarımcının katıldığı bir yarışma sonucunda sınırlı sayıda tasarıma verilmektedir. 2010 yılından beri düzenlenen ve her yıl dünyadaki en iyi tasarımları ödüllendiren A’Design Award & Competition, en saygın uluslararası tasarım yarışmaları arasında yer almaktadır. Yarışmaya katılan projeler, alanında uzman akademisyenler, profesyoneller ve odak grup üyelerinden oluşan üç farklı jüri tarafından değerlendirilmektedir.

Bu yıl Uluslararası katılımın giderek arttığı, Avrupa Birliği’nin en önemli ve kapsamlı yeni tasarım yarışması kabul edilen A’ Design Award yarışmasında Seda PALANDUZ, core akıllı ev sistemleri için tasarladığı, Estetik ve İnnovasyona Bakış Açısını Simgeleyen ECLIPSE isimli çalışmasıyla İtalya'da düzenlenen uluslararası tasarım yarışması A'Design Awards'ta, Building Materials, Construction Components, Structures & Systems kategorisinde ödül almıştır. Dünya genelinde yapılan oylamaların ardından ABD’den sonra 2. sırada yer alan Türk tasarımcıların da bu itibarlı yarışmada gösterdiği önemli başarılar ülkemizde tasarımının geleceği için önemli bir moral kazanım yaratmaktadır.

Ürünün formu, ürünün işlevsel ve duygusal yönlerine göre ödüllerin verildiği yarışma için; ürünleri, uygulama ve gerçekleştirme, verimliliğin yanı sıra yenilik, estetik, işlevsellik ve kullanışlılık kriterleri gibi doneler ödüllendirme için önemli rol oynamaktadır. Eclipse, evinizdeki aydınlatma, panjur, iklimlendirme, güvenlik sistemi ve interkomu bir arada yönetmenizi sağlayan akıllı ev sistemi dokunmatik ekranıdır. Lüks yaşam alanlarında artan akıllı ev sistemi ihtiyacını karşılamak için tasarlanmış ürün arkaya doğru daralan formu ve kullanılan malzemeleriyle bu alanlara tam uyum sağlar. Kullanıcılara sunduğu sezgisel ara yüzü, mobil uygulamadan kontrolü ve nesnelerin interneti konseptinde üretilmiş modern ev aletlerini de kontrol edebilme özelliğiyle sektördeki diğer ürünlerden teknolojik olarak ayrışır. Ürün, kullanıcının hayatını kolaylaştıran birçok özelliğinin yanı sıra, lüks alanlar için duvarlarında olmasını isteyecekleri bir obje olarak tasarlanmıştır.

Değerli hocamız Prof.Dr. Fikri SALMAN ve Öğrencimiz Seda PALANDUZ'u tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

İlgili Resimler