İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

KARİYER PSİKOLOJİK DANIŞMANLIĞI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Kariyeriniz konusunda sıkışmış veya kafanız karışık mı hissediyorsunuz? Geleceğiniz hakkında en iyi seçimleri yapmak için rehberliğe ve desteğe mi ihtiyacınız var? Eğer öyleyse, kariyer psikolojik danışmanlığından faydalanabilirsiniz. Kariyer psikolojik danışmanlığı, ilgi alanlarınızı, becerilerinizi, değerlerinizi ve hedeflerinizi keşfetmenize ve size en uygun kariyeri inşa etmenize yardımcı olan bir hizmettir. Bir kariyer psikolojik danışmanı, kariyer yolculuğunuzun aşağıdaki gibi çeşitli yönlerinde size yardımcı olabilir:

Kariyer Değerlendirmesi: Kariyer psikolojik danışmanı güçlü yönlerinizi, kişiliğinizi ve tercihlerinizi belirlemenize ve bunları uygun kariyer seçenekleriyle eşleştirmenize yardımcı olabilir. Kendiniz ve potansiyel kariyer yollarınız hakkında daha fazla bilgi edinmek için testlere ve envanterlere de katılabilirsiniz.

Kariyer Keşfi: Bir kariyer psikolojik danışmanı, farklı kariyer yollarını, sektörleri ve işverenleri araştırmanıza ve değerlendirmenize yardımcı olabilir. Ayrıca işgücü piyasasındaki mevcut ve gelecekteki eğilimler, fırsatlar ve zorluklar hakkında da bilgi edinebilirsiniz.

Kariyer Planlama: Bir kariyer psikolojik danışmanı, gerçekçi ve ulaşılabilir kariyer hedefleri belirlemenize ve bunlara ulaşmak için plan yapmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca istihdam edilebilirliğinizi ve rekabet gücünüzü artırmak için becerilerinizi, eğitiminizi ve deneyiminizi nasıl geliştirebileceğinizi de öğrenebilirsiniz.

Kariyer Geçişi/Değişimi: Bir kariyer psikolojik danışmanı, kariyerinizde karşı karşıya kalabileceğiniz işini kaybetme, kariyer değişikliği, terfi veya yer değiştirme gibi değişiklik ve zorluklarla başa çıkmanıza yardımcı olabilir. Ayrıca stresi nasıl yöneteceğinizi, belirsizlikle nasıl başa çıkacağınızı ve yeni durumlara nasıl uyum sağlayacağınızı öğrenebilirsiniz.

Kariyer psikolojik danışmanlığı, tutkunuzu, amacınızı ve potansiyelinizi bulmanıza yardımcı olabilecek bir süreçtir. İKÇÜ’lü! Sen de kariyer psikolojik danışmanlığı almak istiyorsan yetenekkapisi.org adresinden randevu alabilir ya da kariyer@ikcu.edu.tr adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

İlgili Resimler

Menüyü Kapat