İzmir Kâtip Çelebi Ünivesitesi Slogan

Doktora Yeterlik Sınavı Hk.

Değerli Öğrencilerimiz;

 

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı güz dönemi doktora programları için:

 

A-DOKTORA YETERLİK SINAVI:

1-Tüm derslerini ve seminerini başarı ile tamamlayan ve 100 üzerinden en az 75 genel not ortalamasını sağlayan öğrenciler yeterlik sınavına girmeye hak kazanırlar.

2-Tezli yüksek lisans derecesi ile kabul edilen öğrenciler en geç 5. yarıyılın, lisans derecesi ile kabul edilen öğrenciler en geç 7. yarıyılın sonuna kadar yeterlik sınavına girmek zorundadır.

3-Enstitü'ye sınava gireceğine dair dilekçe verilmelidir. (Son Tarih: 15 Ekim 2024)

   -İlgili tarihler dışındaki başvurular değerlendirmeye alınmaz.

   -Güz dönemi sınavları Ekim-Aralık ayı içerisinde hafta içi günlerde ve yüz yüze yapılır.

4-Doktora Yeterlik Jüri Öneri Formu yeterlik sınavından en az 15 gün öncesinde Enstitü'ye teslim edilmelidir. (Sınava giriş için son tarih: 31 Aralık 2024)

   -Enstitü Ana Bilim Dalı Yeterlik Komitesi, yeterlik sınavını yapmak üzere en az ikisi başka Yükseköğretim Kurumundan olmak üzere beş öğretim üyesini belirler ve Enstitü'ye bildirir.

   -Doktora Yeterlik Komite Üyelerini öğrenmek için tıklayınız.

5-Yeterlik sınavında Doktora Yeterlik Sınav Tutanağı doldurulup ilgili imzalar alındıktan sonra Enstitü'ye teslim edilmelidir.

   -Öğrenci yazılı ve sözlü olarak uygulanacak yeterlik sınavlarının her birinden 100 üzerinden en az 75 puan almalıdır. Yazılı sınavdan minimum puanı alamayan öğrenci sözlü sınava girmeye hak kazanamaz.

   -Yeterlik sınavında başarısız olan öğrenci başarısız olduğu sınav bölüm/bölümlerinden bir sonraki yarıyılda tekrar sınava alınır. Bu sınavda da başarısız olan öğrencinin doktora programı ile ilişiği kesilir.

   -Doktora Yeterlik sınavında başarılı olan öğrenci aynı yarıyıl içerisinde tez önerisi savunma sınavına giremez.

6-Yeterlik sınavında başarılı bulunan öğrenci danışmanın görüşü, ana bilim dalı başkanlığının önerisi ile 1 ay içinde tez izleme komite formunu Enstitü'ye bildirir ve yönetim kurulu kararı ile onaylanır.

   -Tez İzleme Komitesi Formu için tıklayınız.

Menüyü Kapat